• Helena Van Geystelen

Herbruikbare luiers: back to basics in een nieuw jasje!

Bijgewerkt: 20 apr 2020


Het middeleeuws beeld voorbij!


Baby nummer twee laat niet lang meer op zich wachten. En, wat merken we een verschil in ingesteldheid. Waar we voor onze kleine man steevast kozen voor het praktische gemak in fancy jasje, keerden we het voorbije jaar onze kar richting eco en verantwoord. Maar één ding bleef lang een struikelblok. Wat met de luiers? Door het lezen van eco- & mamablogs wist ik wel dat ze bestonden. Maar, ze zelf gebruiken? Ons beeld van de herbruikbare luier was er eentje met middeleeuwse accenten. De oude katoenen doeken met veiligheidsspeld verschenen meteen op mijn netvlies. Tot een vriendin me wegwijs maakte in de moderne variant. Ok, dus zo kan het ook!

Overload aan informatie...


Ok, mijn besluit stond vast: "laten we even dokter google raadplegen over de werking van deze wasbare luiers. Damn, dit was omslachtiger dan ik dacht. De eindeloze soorten en varianten maakten het niet echt evident om wegwijs te worden in dit soort dingen. Dan maar even een deskundige raadplegen? We trokken naar een nabije baby-winkel. Daar zouden we vast en zeker antwoord krijgen op onze vragen. Niet dus! Mevrouw was er van overtuigd dat die dingen nooit verkocht werden en wist totaal geen antwoord te bieden. Teleurgesteld keerden we huiswaarts. Dan maar een nieuwe poging om online antwoorden te vinden. En dat gebeurde uiteindelijk ook.
Happy Flute: What's in a name?


Ok, de eerste maal dat ik dit merk zag verschijnen, kon ik een kleine lach niet onderdrukken. Gelukkig (of net niet) verwachten we hier een meisje. Het aanbod van'Happy Flute' is eindeloos. Wat was het moeilijk kiezen tussen al deze prachtige designs. Gelukkig was hun uitleg wel een stuk duidelijker. Zo leerden we al snel dat de 'pocketluier' onze voorkeur had. Lekker efficiënt en groeit gewoon met je kleintje mee. Bovendien waren we verrast van de prijzen. Voor 100€ konden we immers een hele startersset samenstellen. Een koopje!Unboxing: een aangename verrassing!


Ok, online zagen deze luiers er alvast geweldig uit. Toch wachten we vol spanning ons pakketje af. De prijs was immers bijzonder laag. Dus wat met de kwaliteit? Vandaag kregen we eindelijk onze levering. En hoera, wat zag het er geweldig uit. De luiers matchen helemaal met de online foto's en omschrijving. En meer nog: in het echt zijn ze gewoon nog leuker. We kunnen alvast niet wachten om ze te gebruiken en zelf de ,eerder sceptische, papa begint zowaar aan het idee te wennen. Hoe het in de praktijk lopen zal? Dat weten we weldra. Keep you posted!

62 keer bekeken1 reactie

Recente blogposts

Alles weergeven

©2019 door Helena Van Geystelen.