• Helena Van Geystelen

Het belang van bloggen!


Bloggen?
‘Bloggen? Sorry, daar heb ik geen tijd voor. Ik schrijf trouwens al voldoende. En mijn klanten? Die hebben al helemaal geen tijd voor het lezen van bloggers!’ Welkom bij de denkwijze van heel wat ondernemers en copywriters. Onzin! Waarom je als copywriter WEL moet bloggen? Omdat het zeker en vast de moeite loont. En wel daarom...


geloofwaardigheid troef


Een blog is de IDEALE manier om te laten zien wat je waard bent.  In je blogposts heb je de nodige ruimte en vrijheid om je kennis en je vakmanschap te showen. Een succesverhaal of een leuke ervaring van een klant? Dat is exact wat je wil dat jouw doelpubliek te zien krijgt. Waarom zou je jezelf niet lekker in de kijker zetten? Door dit goed aan te pakken, creëer je je eigen plek en geef je je klanten het nodige vertrouwen. Dus: gun jezelf dat podium!


vinden en gevonden worden


Bloggen is de ideale manier om gratis verkeer naar je website te halen. Iedereen wil tenslotte op die felbegeerde eerste pagina in Google verschijnen. Dat kan je bereiken door te bloggen. Gerichte blogposts en een goed zoekwoordenonderzoek zorgen voor een plekje op de eerste rij. Niet alleen SEO-technisch is het slim te bloggen. Een goede blogpost schrijven zorgt ervoor dat anderen jou post gaan delen op sociale media.


Persoonlijkheid loont


Ik kies vaak voor iemand vanwege zijn persoonlijkheid. Gewoon omwille van die ' gunfactor'. En geen betere manier om je persoonlijkheid te laten zien dan door te bloggen, toch? Je geeft je lezer een indruk van wie jij bent, een kijkje achter de schermen.


data is kennis


Bloggen kan je een hoop informatie opleveren. Dankzij de zoektermen, pagina's die lezers bezoeken op je website, bounces, weet je wat jouw lezers interessant vinden. Of juist niet. Deze gegevens kan je meteen gebruiken om je marketing te optimaliseren. Daarnaast kan je e-mailadressen gaan verzamelen, zodat je aan e-mailmarketing kan gaan doen.


Hulp nodig?


Wil je nu als ondernemer ook meteen gaan bloggen en heb je hierbij extra hulp nodig? Je kan natuurlijk een tekstschrijver inhuren. Mij, bijvoorbeeld.

Heb jij een vraag of een aanvullende tip? Laat ‘m dan zeker achter in de reacties. Vind jij dit een interessante blogpost? Deel het dan via sociale media... :-)

11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2019 door Helena Van Geystelen.