• Helena Van Geystelen

Op snuistertocht bij Lannoo


Uitgeverij Lannoo heeft de traditie jaarlijks heel wat boekenmarktjes te organiseren. Bovendien pakken ze uit met kortingen tot -70%. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren van deze literatuurliefhebber. Wanneer zo een marktje dan ook nog eens om de hoek blijkt te zijn, staan we hier al meteen te springen.Dit weekend was het de beurt aan de boekenmarkt in 't Bau-huis Sint-Niklaas. Ziektekiemen of niet, deze uitstap mocht niet ontbreken op de wekelijkse planning. Er werd heerlijk gesnuisterd tussen de talloze boeken & de thuisbibliotheek weer netjes aangevuld.TESTOSTERON REX - het einde van de gendermythe


Dat ik geen voorstander ben van gendertyperend 'hokjes denken', staat als een paal boven water. Mijn oog viel dan ook meteen op dit boek van Cordelia Fine. In dit boek zou de schrijfster komaf maken met deze manier van denken. Ok, ik ben verkocht! De feministe in mij hoopt alvast enkele geweldige theorieën te ontdekken om de macho-praat van heel wat testosteronbommen voortaan kritisch te weerleggen.
Dat zit in de genenEen boek dat dieper ingaat op het nature-nurture debat. In hoeverre worden onze handelingen bepaald door onze erfelijke aanleg? Benieuwd of ik voortaan enkele persoonlijke misstappen en handelingen kan toeschrijven aan mijn voorouders :-).

Of zou het toch gewoon allemaal de schuld zijn van mijn omgeving? Martijn Van Calmthout maakt me hopelijk een stukje wijzer...


Manifeest!Ook onze kleine man zocht maar al te graag een boekje uit. Met enige sturing kwam hij uit bij dit fantastische boek van De Piepkes. Het boek bevat prachtige illustraties van Sarah Yu Zeebroek. Even vluchtig door het boek bladeren, doet ons ontdekken dat iedere pagina gevuld is met eigenzinnige kinderliedjes. Dat de teksten soms wat controversieel zijn (met woorden als 'seks' die vrijuit gebruikt worden), vinden onze openminded hersenkronkels natuurlijk helemaal te gek. Geen doekjes om winden, weg met taboe! We like! De liedjes bevatten een vrij hoog 'kapitein Winokio'-gehalte. Dat deed ons helemaal voor de bijl gaan. Bovendien komt dit boek met een fijne CD, zodat we met z'n allen heerlijk kunnen meezingen.
De zwaartekracht van vogelsAls bonus van een fijn snuisteruurtje werd er de mogelijkheid geboden een bon in te wisselen voor een gratis exemplaar. Tussen een tiental aangeboden boeken viel mijn oog op dit boek van Tracey Guzeman. Het boek wordt beschreven als een magnifieke love-lost roman. Precies wat ik nog ontbrak op mijn zoektocht. Het eigenlijke verhaal blijft , ondanks het lezen van de achterflap, nog een beetje een verrassing. Wat me over de streep trok was de mysterieuze titel en het feit dat dit een debuut is. Want jawel, een nieuwkomer is zijn kans tot lezen waard.Blij met onze aankopen en nieuw leesmateriaal. Met nog enkele kookboeken en een biografie voor manlief, tikken we af op een bedrag van 42€. Een klein vergelijk op internet deed ons vaststellen dat we online of bij de plaatselijke boekenwinkel met 100€ nooit voldoende zouden hebben gehad. Resultaat: De beloofde kortingen zijn zeker en vast aanwezig en het aanbod is ruim voldoende. En nu... LEZEN MAAR!
46 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2019 door Helena Van Geystelen.