• Helena Van Geystelen

Swipe de corona hype

Bijgewerkt: 20 apr 2020De Corona Hype...


Ok, ook ik bezwijk voor het schrijven van een artikel rond dit nieuwe beestje. Ik had mezelf nogthans voorgenomen deze 'hype' aan me voorbij te laten gaan. Maar je kan er helaas niet meer om heen. Zelf wanneer ik de website van mijn provider open, krijg ik meteen een corona-boodschap. Kranten, social media, mensen in de supermarkt,.. Het lijkt alsof de hele wereld gebrainwasht is tot het beperken van elk ander gespreksonderwerp. Dus, doe ook ik mijn relaas... Waarom ik deze hype liever swipe?Hamster op hol...


Hoeveel mensen gedragen zich de laatste dagen niet als een stel op hol geslagen wilden. Het lijkt wel alsof de wereld binnenkort vergaat. Even rondwandelen in zowat eender welke supermarkt leert me maar één ding: Op, op, alles is op. Hoeveel toiletpapier heb je überhaupt nodig om de komende maanden te overleven. Te zien aan de ingeslagen hoeveelheden van sommigen denk ik dat de meeste mensen meer last lijken te hebben van een darminfectie dan het coronavirus.
Hoest je vrij...


Even hoesten in diezelfde supermarkt zorgt er trouwens voor dat je de verplichte meter afstand meteen bekomt. Wow, wat kunnen mensen gemene blikken werpen. Mag ik misschien wel nog ademen, of is dat ook meteen een gevaar voor de volksgezondheid?


Rationeel denkvermogen over boord...


Op sociale media wordt de grootste onzin verspreidt en iedereen slikt netjes mee. Vergeet vooral niet even deze onzin te delen, dan help je ongetwijfeld mee aan het beter maken van onze wereld. Misschien krijg je na afloop wel een medaille voor moed en zelfopoffering? Kom op, "vitamine C remt het virus af"? Hoe kan je deze onzin ook maar één seconde serieus nemen? Misschien met z'n allen sinaasappels inslaan? Probleem opgelost! Het rationeel denkvermogen van onze medemens lijkt geheel verdwenen. Het einde van een samenleving, zoals we die nu kennen, is reeds aangebroken.Betekent dit dat ik de situatie liever weglach? In tegendeel. Ook ik probeer m'n gezin met man en macht te beschermen. Tonnen respect voor zij die daadwerkelijk een helpende hand aanreiken en zorgen voor de slachtoffers. Maar met deze ingesteldheid, paniekzaaierij en nonsens heeft het virus reeds gewonnen.
110 keer bekeken1 reactie

Recente blogposts

Alles weergeven

©2019 door Helena Van Geystelen.